Portákon portyázva vadásztak hurkára

A jó disznótoros étkek, azon belül is a finom hurkák szerelmeseinek kihagyhatatlan volt múlt szombaton a Hurka portya – porta túra Tardon. Nem is maradt sok kóstolni valója annak, aki késő estére érkezett a településre, a túra alatt ugyanis szinte minden elfogyott.

Ahogy arról már beszámoltunk, újdonsággal jelentkezett a tizenegyedik alkalommal megrendezett Tardi Hurkafesztivál, amelyen idén tematikus portákon portyázva kóstolhatták végig a kilátogatók a finomabbnál finomabb hurkákat.

A versenyző csapatok a tematikusan berendezett portákon töltötték és sütötték a hurkákat, méghozzá olyan mennyiségben, hogy kóstolójegy ellenében bárki vásárolni tudjon tőlük, és így meg tudja kóstolni a készülő finomságokat. No persze a hurka mellett kapni lehetett minden disznótoros étket is, ahogy finom süteményekben sem volt hiány.

A portákon vezetett túra keretében, túravezető segítségével mehetnek végig a kilátogatók, miközben a fesztivál központja a korábbi években megszokott módon a főtér lesz. A túra vezetője –, ahogy az egész nap műsorvezetője is – nem volt más, mint Vajtó Laci, aki a már korábbi gasztro és bortúrákon megszokott módon sok érdekességet és rengeteg humort csempészve mondandójába vezette a nem éppen kis létszámú túrázó közönséget.

Nem csoda, hogy minden finomság elfogyott az utolsó morzsáig!

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program