Újra Máté napi sokadalom Bükkábrányban

Ötödik alkalommal rendezik meg a Máté Napi Sokadalmat Bükkábrányban szeptember 19-én, ahol újra versenyre kelnek a pálinkák, a kőttes sütemények és számtalan programon vehetnek részt az érdeklődők.

A program már reggel 7.30-kor elindul a versenypálinkák és sütemények nevezésével. A látogatók számára a látnivalók délben kezdődnek, a település fejlesztéseinek átadásával a bölcsődében és az óvodában. Szalai Szabolcs polgármester érdeklődésünkre elmondta, csoportbővítésre volt szükség, melynek az infrastrukturális hátterét kormányzati támogatásból fedezték. Emellett új, műfüves focipályát avathatnak az óvodában és az intézményhez vezető út is megújult. De folyamatban van a településen egy energetikai fejlesztés is, amelynek köszönhetően 60 kW-ot adó napelem-együttes épülhet ki.

14.30-tól felvonulás veszi kezdetét, majd három kiállítás is nyílik a településen. Az egyik a kisgyőriek tárlata, a második a Bükkábrányi Foltvarró Klub kiállítása, míg a harmadik az „Ábrány őrangyalai” címet viseli. Utóbbiról a polgármester elmondta, az angyal motivumok megjelenését kíséri végig a mindennapokban.

A délután folyamán lesz bábszínház, tánc, dalos találkozó játékok, helyi termékek bemutatója és vására. 18 órától a Gönci Betyárok műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, 20 órától pedig a Czimbali Band ad koncertet. Szalai Szabolcs hangsúlyozta, a Máté napi sokadalom során az 1461-es Máté napról emlékeznek meg, amikor Mátyás király vásártartási jogot adományozott Alsóábránynak, ezzel a Dél-borsodi terület központjává változott a mezőváros.

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program