Nemzetközi filmes koprodukcióban a Vajtó Produkció

Határon átnyúló filmes együttműködés jöhet létre, miután az első közös, az Anatómia című film készítését továbbiak követhetik a szerb-magyar filmes kapcsolatban.

Szombaton mutatták be a Művészetek Háza Uránia termében Zoran Tairović szerb rendező Anatómia című filmjét, amelyet Miskolcon és Bódvalenkén forgattak koprodukcióban. A művészfilmben magyarországi –, jobbára a Romano Teatro társulat – színészei szerepeltek, a magyarországi bemutatón a készítők és stábtagok is jelen voltak a meghívott vendégek mellett, így családias körben kerülhetett sor a vetítésre. Nem tudott viszont személyesen jelen lenni a rendező, aki Skypon csatlakozott a premierhez.

Mint elmondta, amikor elkezdte a forgatási munkálatokat még nem volt kész, összeállt forgatókönyve, a fantasztikus helyszínek gördítették tovább a film fonalát, így nem véletlen, hogy másfél év alatt készült el a vágás és az utómunkálatokkal.

A helyszínek kiválasztásában és a forgatási munkálatokban is a Vajtó Produkció volt a rendező partnere, mellyel – az időközben hazájában miniszteri biztossá lett – Tairović hosszú távú együttműködést képzel el, így szerb és magyar forgatási helyszíneken további filmek követhetik az Anatómiát.

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program