Daltörténelmi lépcsőfokot tett meg a Kerozin és Király L. Norbi

Közösen énekelte Király L. Norbi a Halál a májra című dalt a Kerozinnal, és Kovács Axellal a hétvégén, ami azért is érdekes, mert ennek a dalnak már történelme van az országban, és ez egy újabb lépcsőfoka ennek a történetnek.

 

 

 

Érdekesség, hogy a Halál a májra című dalt a Sing Sing zenekar alkotta, írta meg 1993-ban, és Tokaj Hegyalján a Sing Sing táborban már himnusszá avanzsálódott. Abaházi Csaba a zenekar énekese szinte összefonódott a dallal, nincs rocker Magyarországon aki ne emlegetné együtt az énekest a dallal. Természetesen a kilencvenes években nem állt meg a siker, hiszen 25 éve már hogy a bulihimnusz megszületett, és ma is egyre népszerűbb a nem túl lírai nóta.
 
 
 
 
Az ezredfordulón jön a következő lépcsőfok, amikor a már korábban befutott KEROZIN zenekar feldolgozza a dalt, és érdekesség, hogy Abaházi Csaba is részt vesz a klipforgatáson, ami akkor megintcsak visszahozta a köztudatba a nótát, hiszen igazi nyári sláger, újfentcsak bulihimnusz vált belőle, az akkori medencés videóklipp után. A dalt így a már feloszlott Sing Sing zenekar után a KEROZIN vitte tovább, akik 2018-ban már 20. fennállásukat ünneplik.
 
 <
 
 
 
Mindeközben egy újabb előadó: az X-Faktor különleges énekese Király L. Norbi is beillesztette koncertprogramjába a Halál a Májra című dalt, ami az ő hangjához igazítva egészen bulizós hangzást kapott. Ahogyan annak idején Axel együtt énekelte a dalt Abaházi Csabával, most egy Újcsanálosi Fesztiválon Borsod megyében Király L. Norbert, és Kovács Axel duettben énekelte el a bulihimnuszt, amire a közönség szinte megőrült, és önfeledten bulizott. - Élmény volt az Axellel énekelni, köszönöm neki a lehetőséget, nagy tisztelője vagyok munkásságuknak, csakúgy mint az egykori Sing Singnek - árulta el oldalunknak Király L. Norbi.
 
 
 
Érdekesség, hogy a dalt azóta is énekli Abaházi Csaba, csak már új zenekarában a Még egy kör formációban, illetve azóta a Sing Sing zenekar is újra összeállt régi és több fronton új tagokkal, akik koncertjeiken természetesen ezt a legendás dalt is beillesztik a programba.
 
 
 

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program