Csatába hív mindenkit Király L. Norbi

Interaktív történelemórában szerepel az X-Faktor egykori énekese Király L. Norbert, aki a Gönci Betyárokkal, és Vajtó László animátorral gyerekeknek, és azok szüleinek tartanak modern köntösbe bukjtatott betyáros történelem órát. Aprogramban betyárbemutató, és csata is szerepel, amihez az énekes kölcsönzi a hangját.

 

 

A műsor a Gönci betyárok fegyveres bemutatójával indul, ahol mindenki kézbe veheti a karikást, fokost, mordályt, disznólábat, de felpróbálhatja a cifraszűrt, a subát, s nagyot fújhat a régi kűrtbe is. Természetesen nem marad el az anyósverés ostorral, és a betyáros néptáncok sem, és a ruházat bemutatója, ahol megismerhetik a gyerekek a népies paraszt élet mindennapos kellékeit.

 

Érdekesség, hogy a műsor közben egy catát is játszanak a gyerekek, ahol egy animátor vezényletével két külön csapatra oszlanak, és a betyárok puskadurrogása mellett indulnak hadba egymás ellen a fiatalok. Komplett haditervet is megvbeszélnek, hogy merre is tolják majd el az ellent. ehhez a műsorhoz adja a hangját Király L. Norbi, hiszen az ő dalaira csatázhatnak a fiatalok. Élőben énekel az X-Faktor egykori énekese a betyárok mellett a rendezvényen. 

 

 

Az érdekesség, hogy a csata végén a gyerekek elkaphatják a vesztes betyárt, azt kalodába zárják, és a végül törvényt ülnek fölötte, míg a deresre helyezik. Természetesen a büntetés sem marad el. Így a gyerekek megismerik a perzekutorok, betyárok életét, eszközeit, belekerülnek a régi törvénykezésbe, valamint részesei egy igazi élő csatának (természetesen sérülés mentesen). A program végeztével, a legnagyobb magyarországi betyár: Rózsa Sádor is megelevenedig a műsorban, hiszen a Gönciek egy tánccal neki állítanak emléket.

 

A műsor Király L. Norbival elérhető a Vajtó Produkció kínálatában. www.vajtolaci.hu

 

 

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program