Ébredj böllér!! Indul a Viadal

Rettegnek már a malacok a Taktaközben, hiszen fenik a késüket a böllérek. Indul a Viadal március 17-én Prügyön, ahol az elmúlt évhez méltón, idén is komoly szakmai zsűri pislantja majd a böllérek munkáját, és a csapatok ügyességét. Már lehet nevezni a Böllérviadalra, így ha elég elszántnak érzed magad, és van bátorságod megküzdeni a Taktamenti vérmalacokkal, akkor várunk téged és csapatodat, egy kiemelt gasztronómiai versenyre.

 

 

Három évvel ezelőtt, amikor elindult a Taktaközi Böllérviadal, sokan kételkedtek abban, hogy Prügyön megállja e majd a helyét a rendezvény. Azóta nincs kétely, hiszen komoly gasztronómiai rendezvénnyé nőtte ki magát az esemény, olyannyira, hogy tavaly szeptemberben Prügy Svájc mellett lehetett díszvendége a 19. Nemzetközi Szolnoki GulyásFesztiválnak, aholnagyon sokan megismerték a települést, megszerették annak gasztronómiáját, vendégszeretetét. Az idén nem csak Szolnok lesz vendég Prügyön, hanem a határátkelőjéről, és sárgadinnyéjéről is híres Nyírbátor is. Így az ő kultúrájukat is megismerhetjük majd a fesztiválon.

 

A fenti plakáton ugyan mé nem szerepel, de Pro kategóriás drift bajnokunk Ládi Attila díszvendégként vesz majd részt az eseményen, akit egy kis bemutatózásra is ráveszünk majd.

 

 

 

A rendezvényre számso fellépő is kilátogat, hiszen itt lesz Király L. Norbert, az Irigy Mirigy, akik már visszatérő vendégek, de fellép Majertcsik Balázs, és az Emődi Tehéntánc Banda is. Jelentkezni már lehet, a 06 20 483 3209-es telefonszámon lehet. A versenyszabályzatot hétfőtől elérheti bárki a kezdőoldalon feltűntetve. Várunk mindenkit szeretettel a rendezvényre.

 

Versenykiírás:

 

A III. Taktaközi Böllérviadal  2018-as verseny kiírása.

- A csapatok a sátrakat,eszközöket 2018.03.16-án 12 órától   a helyszínre szállíthatják,elhelyezhetik (őrzést biztosítunk) 
- Csapatok létszáma 6 fő
Karszalagok átadása 6 db egyéb hozzátartozók,kisegítők karszalag megvásárlása után vehetnek részt a rendezvényen 800ft/ db
-  A csapatok 2018.03.17-én reggel 5 órától foglalhatják el a helyüket
- A sertések kábítása reggel 6 órától kezdődik
- Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni ( 3 percen belül)
- A sertés bontása után Trichinella vizsgálatot kell végezni, majd ezt követően lehet a feldolgozást elkezdeni
- A keletkezett veszélyes hulladékot ( bélgarnitúra,szem,stb) a szervezők által biztosított műanyag zsákokba a kijelölt helyre kell helyezni
- A  sertések feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat
- A gázpalackok csak nyomáscsökkentővel használhatók.
- A kész termékek kóstoltatása  során  be kell tartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat ( egyszer használatos műanyag eszközök )
- A csapatok kóstoló jegyek elfogadásával ( összegyűjtésével ) neveznek a Legnépszerűbb csapat címre
 
- Csapatok létszáma: 6 fő fantázia név kötelező
- A sertéseket napi árfolyamon a szervezők biztosítják
Nevezési díj: 10.000 huf  amit a Dávid és Társa Bt  Boldva és Vidéke Takarék Szövetkezet  54300091-10000070 bankszámla számra utalandó (közlemény rovatba csapat fantázia név feltüntetése szükséges )
- Zsűrizésre szánt kész ételeket 13 óráig esztétikusan tálalva a zsűrinek kell bemutatni
- A helyek kiosztása érkezési sorrendben történik
- Víz vételezési lehetőséget biztosítunk
-  A helyszín elhagyása az eszközök,sátrak elszállítását ,bontását a verseny napján este 20 óráig tegyék meg 
 
EGYEZTETÉSRE MINDEN CSAPAT KERESSE DÁVID LÁSZLÓ SZERVEZŐ KOLLÉGÁNKAT : TEL:20/483-3209 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ILLETVEwww.vajtolaci.hu OLDALON KAPHATNAK FELVILÁGOSÍTÁST
 
Díjazásra kerül
-Legjobb hurka:
-Legjobb kolbász:
- Legjobb fogó pálinka:
- Legjobb forralt bor:
- Legnépszerűbb csapat:
- BÖLLÉR KIRÁLY:

 

 

 

FACEBOOK LIKE

 

FŐBB PARTNEREINK

 

 

 

Borsodi Víz

 

 

Zepter

 

 

Életfa Program