Szüreti nap bortúrával Görömbölyön

Hatalmas sikerrel rendezték meg a szüreti napot szeptember 19-én, Görömbölyön: volt koncert, tábortűz és minden mi szemnek és szájnak ingere. Este pedig egy hamisítatlan Görbe Bortúrát is rendeztek Vajtó Laci vezetésével!

Reggel kilenckor startol a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete által szervezett rendezvény a pincesoron a főzőversennyel, délutánra finomabbnál finomabb étkeket kóstolhattak a kilátogatók.

De volt a nap folyamán üveglopó fúvás, szőlő szépségverseny, látvány szőlőtaposás, amelyet a legkisebbek is kipróbálták. No és persze szüreti felvonulás is feldíszített szekerekkel, egyszóval minden, ami kapcsolódik a szüreti mulatságokhoz.

Az estéhez közeledve egy különleges Görbe Bortúrára nevezhetnek be az érdeklődők, méghozzá borkóstolással, a Tehéntánc Együttes zenés kíséretével, a túravezető pedig nem volt más, mint Vajtó László, aki a nap speakareként is jelen volt.

A szép számú érdeklődő öt pincét látogatott meg, hallgathatott meg érdekességeket velük kapcsolatban és persze nem utolsó sorban meg is kóstolhatták a boraikat. A bortúra végére elindult a tánc is, és éjszakában hajlóan tartott a mulatság a tábortűz mellett.

Hallgasd a Szinva Rádiót!