Még a levesgombócban is tepertő volt

Sem enni, sem inni, vagy szórakoznivalóban nem volt hiány a VI. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napon, ahol a hangulatot és a fesztivált ezúttal is Vajtó Laci, a megye speakere csinálta és fokozta. A finom, ropogós tepertő és a főzőcsapatok által készített étkek mellett egy látványos bemutató után nem akármilyen finomságot kóstolhattak az érdeklődők a Leves Gasztroműhely jóvoltából.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napot a Szolártsik téren, amelyre ezúttal is rengetegen látogattak ki, hogy egyenek egy jót, miközben nagyon jól szórakoznak. A fesztiválon természetesen idén is versenyt főztek a csapatok, de a programok közt szerepelt ünnepélyes vesszőszentelés, színpadra léptek és bemutatkoztak helyi fellépők, határon túlról érkezett a Terra Siculorum együttese, a gyerekek és családok szórakoztatásáról pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekműsora gondoskodott. Nem maradtak munka nélkül a rekeszizmok sem, a humorért a Bagi Iván, Nacsa Olivér páros felelt, de színpadra lépett Kovács Nóri, a Motiva együttes énekese, a nap fő fellépője pedig a Hungary’s Got Talent döntőjében is talpalávalót húzó Cimbaliband volt.

A színpadon és a fesztivál területén pedig folyamatosan feltűnt Vajtó Laci, aki azokat is mosolyra bírta, akik a számtalan program mellett még mindig nem tették volna ezt meg. Persze ott volt Bárczi Tamás, a Leves Gasztroműhely vezetője mellett is, amikor Tamás egy nem akármilyen ételt készített el a látványkonyhában, amit aztán a szép számú érdeklődő meg is kóstolhatott. A különleges étel nem volt más, mint libaaprólék leves tepertőgombóccal, ami a résztvevők szerint igencsak jól sikerült.

Ha valaki kíváncsi a leves elkészítésére, az bővebben erről itt olvashat!

 

Hallgasd a Szinva Rádiót!