Gasztrospeaker

A gasztronómiai fesztiválok, rendezvények rendkívül színesek, hiszen számos égtáj főzőmesterei találkoznak ilyenkor, akik szeretik megmérettetni receptjeiket, fűszerkeverékeiket, és nem utolsó sorban főzőtudásukat. Ezeken a rendezvényeken szinte kötelező a speaker, hiszen tudni kell jól bemutatni a főztöket, és a főző csapatoknak fontos a jó szórakozás biztosítása. A legfontosabb viszont a főzések, kóstolások szabályrendszere, amit a speakernek kell ismertetnie a közönséggel, hogy ők is megkóstolhassák a különlegességeket.

Még a levesgombócban is tepertő volt

Sem enni, sem inni, vagy szórakoznivalóban nem volt hiány a VI. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napon, ahol a hangulatot és a fesztivált ezúttal is Vajtó Laci, a megye speakere csinálta és fokozta. A finom, ropogós tepertő és a főzőcsapatok által készített étkek mellett egy látványos bemutató után nem akármilyen finomságot kóstolhattak az érdeklődők a Leves Gasztroműhely jóvoltából.

Bővebben: Még a levesgombócban is tepertő volt

A Szentandrás Ízét is fűszerezte

Hetedik alkalommal rendezték meg a Hernád Fesztivált Hernádszentandráson, melynek keretében ismét megtartották a Szentandrás Íze Főzőversenyt is, amelyen ki más főzte volna puhára a közönséget poénjaival, mint Vajtó Laci.

A gasztrobiciklin is dőlt a szó

A Gasztrobicikli túra során is dőlt a szó Vajtó Laciból, aki nem hazudtolta meg önmagát és igazi gasztrospeakerként szórakoztatta a résztvevőket, vagy ismertete meg őket érdekes történetekkel az útjukba akadó megyei látnivalók kapcsán.

V.Ónodi Böllér Fesztivál

Hajnalban malacvárás, majd vágás, és indulhat a gasztronómiai csata. Az egész nap nagyrészt a gasztro csapatok elképesztő munkájáról szólt, amire nagyon sokan voltak kíváncsiak. A színpadi programok, és az árusok már csak hab volt a tortán egy nagyszerű hangulatú rendezvényhez. Érdekes dolog volt reggel 6-tól műsort vezetni, de ez is meg volt:) 

Bővebben: V.Ónodi Böllér Fesztivál

V. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap

Immár ötödik alkalommal vezethettem Görömböly egyik siker rendezvényét, amire évről-évre egyre kíváncsibbak az emberek. Az idei fesztiválon olyanokat konferáltam, mint Heller Tamás, Fésűs Nelly, vagy Détár Enikő. A rendezvénynek a forralt bor főzés a legnagyobb érdekessége, amiből idén is rendkívüli ízek születtek.

Bővebben: V. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap

Hallgasd a Szinva Rádiót!