Egész napos Rátkai Töltött Káposzta élmény

Rátkán 7. alkalommal kóstolhatták meg a gasztronómia szerelmesei a finom rátkai töltöttkáposztát, amit több mint 20 csapat készített főzött egész nap. Érdekesség, hogy a csapatok között még Lengyelországból is voltak, de megjelent Taktaszada, Szerencs, Monok, Egyek, Emőd, és más települések is. A műsorvezető az idén a programok mellett Vajtó Laci volt.

 

 

 

A rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, hiszen szombatra kiadós esőt ígért a meteorológia, de igazából a délelőtt napsütéses idő mellett zajlódott le, így nemcsak főzni lehetett zavartalanul, hanem kóstolni s a finomabbnál finomabb töltöttkáposzták közül. Érdekességnek számít, hogy egy Lengyelországból való csapat is elindult a töltött káposzta főző versenyen, akik különleges ízvilággal ruházták fel az ételt. Több táj jelleget is meg lehetett kóstolni, hiszen a Tisza tó vidékéről, Pest megyéből, és a Takta közből is érkeztek csapatok.

 

 

A Taktaszadai csapat például nem csak dalárdáját, hanem hagyományait, hagyományőrző viseleteit is bemutatta a rendezvényen, amiért meg is kapták a legszebb porta díjat. Érdemes kiemelni, hogy a rendezvényen Csocsesz, az Inflagranti, valamint a Miskolci Illés Emlékzenekar is jeleskedett. A késői MIEZ koncertet is skolan megvárták, hiszen Kováts Krisztával kiegészülve, különleges hangulatot teremtettek Rátkára.

 

 

 

A szervezők már most jelezték az érdeklődőknek, hogy 2018 május 2. hétvégéjén ismeét szeretnék megtartani, akkor már 8. alkalommal a főzőversenyt, amire már akár most is lehet nevezni.

 

 

A fotókat a GLOBO TeleVízió munkatársai készítették. Köszönjük szépen nekik.

Hallgasd a Szinva Rádiót!