Elátkozott Szlovákiai Forgatás a Vajtó és a Világban

Összeesküdtek az elemek a Vajtó és a Világ következő forgatására, ahol Dedinky-be vagy ahogy többen ismerik a Szlovák paradicsomba igyekezett a stáb, hogy egy ottani túrát, és gasztro kalandot kamerába rögzítsenek. A viszontagságos utat követően, végül nem sikerült leforgatni a filmet.

 

 

Harmadik alkalommal lépi át a műsor a magyar határt, hiszen Észak-Ciprus, és Montenegrót követően most Szlovákiába is ellátogatott a Vajtó és a Világ, bár ebből most nem lett film. Az epizód kálváriája már nem most kezdődött, hanem közel két hónappal ezelőtt, hiszen a szervezők megpróbáltak kapcsolatot létesíteni a helyi túravezetőkkel, éttermekkel, turisztikai irodákkal, utazási irodákkal, tolmács segítségével, és bár anyagi vonzata nincs a forgatásnak, nem találtak olyat aki bármilyen túravezetésben, vagy főzésben segítséget adott volna. A hitegetések után a stáb mégis mégis elindult, mondván, leforgatják házon belül a dolgot.

 

 

Az első akadállyal akkor sikerült szembesülni, amikor a főzésre szerettek volna beszerezni alapanyagot, (Ha már nem tudtuk meg milyen helyi fogások vannak, gondoltuk egy lecsós, halas fogást elkészítünk, ha már tó mellett vagyunk), de egy egyszerű paprikát sem lehetett megvásárolni kb 30 kilométeres környezetben.

 

De végül jött a Fekete leves, hiszen sikerült egy jégesőbe is belekerülni, ami végképp elmosta a főzést, és a túrát is. Érdekesség, hogy első körben nem ajánlanánk senkinek, hogy ide jöjjön, mert nincs egy rendes szállás, vagy étterem, vagy valaki aki segítőkész lenne, de a táj elképesztően szép, úgy, hogy a tó télig be volt fagyva, és sütött a nap, miközben szakadt a jég: codálatos látványt nyűjtott. Az eresz alatt állva, arra gondoltunk adunk ennek még egy esélyt.

 

 

Két hét mulva újra nekifutunk a Szolvák paradicsomnak, ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk és a műsorhoz, az írjon rá a Vajtó Lacira privátban. Ugyanis szeretnénk végigtúrázni az ottani hegyen lévő túraösvényen, ami igazi csemegének számít az amatőr túrázóknak.

 

 

A túra fotó csak illusztráció, azért tettük ki, hogy megmutassuk, pontosan milyen túrát is szeretnénk leforgatni. ezen az oldalon találtuk a fotót: www.slovenskadovolenka.sk

Hallgasd a Szinva Rádiót!